Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Det finns utslagsvaskar under vinterhalvåret

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Husbåtsplatserna på Öster Mälarstrand.

Bild: Anders Öhlin

Annons

Svar. I VLT den 22 februari fortsätter Rolf Bergqvist att kritisera hur Nämnden för Idrott, Fritid och Förebyggande hanterat frågan om boende på fritidsfartyg, "Toalettavfall från fritidsbåt = avfall". I mitt förra svar klargjorde jag för hur nämnden ser på frågan. I dagsläget finns det fem latrinpumpar som är öppna under båtsäsong, det vill säga under den tid när fritidsbåtar normalt anlöper hamnen.

Annons

Annons

Under vinterhalvåret finns utslagsvask vid Lögarängen. Dessutom finns det en utslagsvask i Mälarparken, som skulle kunna gå att nyttja för personer som bor året runt på våra tre båtplatser som är öppna för boende på fritidsfartyg. I dag är utslagsvasken i Mälarparken i ett låst utrymme vintertid för att undvika sönderfrysning och skadegörelse, men vid behov är detta en lösning för boende på fritidsfartyg under såväl sommar som vinter.

I över 20 års tid har Rolf Bergqvist jobbat för att få till åretruntboende på båt. Hans idéer och engagemang i frågan ledde till att Centerpartiet skrev en motion 2011 om att pröva boende på båt i Västerås. Efter många olika turer finns nu en lösning där vi går fram med att erbjuda i första hand tre platser. Om det slår väl ut finns goda förutsättningar att utöka den möjligheten och få en än mer levande Mälarstad.

Vicki Skure-Eriksson (C)

Ordförande i Nämnden för Idrott, Fritid och Förebyggande

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy