Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Nedläggning av flygplatsen – ett ekonomiskt fiasko

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tezz Tordsdotter Åkerman, vd, har gjort ett strålande jobb genom att minska de årliga underskotten på ett förnämligt sätt trots ringa psykologiskt stöd från Västerås politiska ledning.

Bild: Arkivbild

Annons

Det är ett ytterst kortsiktigt tänk att lägga ner Västerås flygplats.

Flygplatsen visade ett underskott på 23 miljoner i stället för stipulerade 20 miljoner och baserat på detta så ger det underlag för en nedläggning. Det vill säga ynka 3 miljoner kronor. Dessa 3 miljoner kronor motsvarar en lönekostnad för 3 personer. Tezz Tordsdotter Åkerman, vd, har gjort ett strålande jobb genom att minska de årliga underskotten på ett förnämligt sätt trots ringa psykologiskt stöd från Västerås politiska ledning. Låt henne i stället känna stadens stöd i sitt strävande efter att alltmer minska underskotten.

I stället låter man med berått mod 280 arbetstillfällen i Västerås gå till spillo. Samhällets kostnader torde bli mycket högre än nämnda 3 miljoner kronor. Det vill säga förmodligen en förlustaffär i slutändan.

Annons

Annons

Västerås måste aktivt slå vakt om stadens arbetstillfällen. Ta upp konkurrensen med Eskilstuna om att vara logistikcenter. Västerås är alldeles för passivt med avsaknad av fighting spirit. Eskilstuna är logistikcenter och det är bara att acceptera, inte alls, det borde i stället mana till fight.

Generellt verkar därmed beskedet om nedläggning av Västerås flygplats vara ytterligare bevis på Västerås brist på självförtroende.

Västerås har visserligen fått Amazon och Northvolt men det går inte att lägga sig till ro. Varför flyttar Coop sitt lager till Eskilstuna? Vad är Västerås motdrag?

Generellt verkar därmed beskedet om nedläggning av Västerås flygplats vara ytterligare bevis på Västerås brist på självförtroende. Låt oss ta fighten på samtliga områden. Den samlade kompetensen i dag torde på många områden vara bland den högsta i landet. Ta till vara på det. Låt Västerås bli mer offensivt för att bli en ännu bättre stad att bo och leva i.

Sluta nedrusta med nedlagd folkpark etcetera som en annan debattör talar om, utan återställ Västerås till dess forna glans för att bli en ännu bättre stad att bo och leva i.

Slå vakt om de arbetstillfällen vi har. Var lyhörd för förändringar i industrin och stötta denna på alla sätt. Jobba mer för att stärka Västerås och Västerås varumärke. Det gör vi inte genom att lägga ner flygplatsen med alla dess arbetstillfällen.

Våga ta fighten mot andra städer i Sverige. Varför inte bli ett logistiskt center också då godstransporterna går Göteborg via Västerås och upp mot norra Sverige.

En västeråsare som vill Västerås väl

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan