Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Flygplatsen bör vara kvar – kloka argument finns

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kanske man borde ompröva omfattningen av investeringen i det nya resecentret till förmån för flygplatsens bevarande.

Bild: Jan Ernheimer

Annons

Vi fick nyligen besked om att en knapp majoritet av kommunstyrelsen i Västerås beslutat att Västerås flygplats ska läggas ned.

Det råder dock inte enighet i den styrande kvartetten, men S, L och MP räknar med att få stöd av V i omröstningen i fullmäktige eftersom C inte står bakom den här uppgörelsen. Kan därmed tyckas att saken är klar, men jag hoppas verkligen att det finns några rakryggade politiker i fullmäktige som vågar rösta med sin övertygelse i stället för med partipiskan, det vill säga att flygplatsen bör vara kvar precis av samma skäl som under tidigare mandatperioder.

Annons

Annons

Det finns många kloka argument för att flygplatsen bör vara kvar, så jag håller mig kort och hänvisar till alla dessa goda argument som många pekar på att Västerås ska vara en del i utvecklingen av framtidens infrastruktur till nytta för olika samhällsfunktioner och invånarna i närområdet.

Kanske man borde ompröva omfattningen av investeringen i det nya resecentret till förmån för flygplatsens bevarande.

Jag menar också att nära och flera små enheter med snabba ledtider kommer att vara framtidens melodi för luftburna transporter inom landet och stora delar av Europa medan de stora anläggningarna tar hand om långdistanstrafiken.

Kanske man borde ompröva omfattningen av investeringen i det nya resecentret till förmån för flygplatsens bevarande. Då kanske vi slipper ett ytterligare politiskt magplask som när man så sent som 1997 färdigställde en ny centralstation som en replika av den gamla järnvägsstationen, ett äventyr som vi skattebetalare har fått betala med osedvanlig kort avskrivningstid om det nya resecentret blir av.

Hans Johnson

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan