Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Hur mycket är en sjuk människas framtid värd?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Flygplatsen ligger 5 minuter med ambulans från länets största sjukhus, som regelbundet använder flygplatsen till organtransporter och ambulansflyg.

Bild: TT

Annons

Att lägga ner flygplatsen i Sveriges 7:e största kommun, som har en ambition att vara 230 000 invånare år 2050, är inte bara beklagligt, det är kortsiktigt och dumdristigt.

Är det för mycket begärt att våra kommunalråd gör allt de kan för att hitta en lösning för att rädda en flygplats som varje vecka bidrar till att rädda liv?

Annons

Annons

Flygplatsen ligger 5 minuter med ambulans från länets största sjukhus, som regelbundet använder flygplatsen till organtransporter och ambulansflyg. Är det för mycket begärt att våra ledande politiker i S, L och MP är kompetenta nog att se värdet i detta? Att inse att samhällsnyttan flygplatsen ger berättigar dess överlevnad?

Är det för mycket begärt att våra kommunalråd gör allt de kan för att hitta en lösning för att rädda en flygplats som varje vecka bidrar till att rädda liv? Är det för mycket begärt att man i alla fall sätter sig ner med regionen och försöker hitta en lösning till medfinansiering?

När regionrådet, en partikamrat till Anders Telgebäck (S), i en intervju med VLT lyfter hur viktig flygplatsen är för regionen, att all organtransport inte kan ersättas med helikopter och att de är villiga att utreda medfinansiering om frågan ges lyfter frågan: Är det bara prestige för S, L och MP? Att gå till historien som de som tog spadtaget för en expansion västerut? Då kan inte en flygplats grusa planerna, samhällsnytta eller ej.

De ser inte att varje organ som kan lyfta med flyg från Västerås innehåller även löftet om en framtid för en svårt sjuk människa.

Telgebäck sa att han inte vill betala 20 miljoner för att behålla flygplatsen. Min fråga till honom blir då: Hur mycket är en sjuk människas framtid värd?

Tänk om!

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan