Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: En liten flygplats med stora möjligheter

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Landvetter utvecklar för framtiden i ett litet format, enligt insändarskribenten. Foto: Erik Svensson/TT

Annons

Det är intressant att följa debatterna kring Västerås flygplats. Det intressanta är att man bara pratar om kostnader från tidigare år. Jag har jobbat med företagsutveckling i 30 år och bidragit till många företags utvecklingar. På ett företag så jobbar man hela tiden med utveckling och förbättringar för att kunna öka omsättningen. Vad har Västerås flygplats gjort åt det de senast 20 åren? Jag anser att man inte gjort någonting för att utveckla flygplatsområdet.

Annons

Annons

Området har en enorm potentialitet att bli ett nav i mellan Sverige gällande logistik. Flygplatsområdet har plats för kontor, verkstäder, restauranger, hotell, museum, butiker och många andra utvecklingsbara verksamheter. Det går att utveckla hela området som gör Västerås stark som stad i Mälarregionen. Skol, frakt, passagerar, ambulans, brand, privat och militärt flyg kommer att vara en drivande verksamhet för området.

För att utveckla Västerås flygplatsområde så måste man tänka utanför boxen. Varför inte utlysa en arkitekttävling så att kreativa förslag kommer fram på bordet som ingen har tänkt på. Västerås måste växa och flera entreprenörer måste få komma med för att driva utvecklingen.

Har du en kreativ idé om hur Hässlö kan utvecklas? Titta på en karta så ser ni att det finns mycket mark i området som kan bebyggas. Har du några bra kreativa förslag?

Det finns en framtid

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan