Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Flygplatsfråga

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Debattören vill se en konsekvensanalys av vad som händer om flygplatsen läggs ner.

Bild: Britt-Louise Bergström

Annons

Några ord till herr Teljebäck igen, både nya och gamla. Den 20 mars skrev du en debattartikel där du bland annat sa:

”Nu är det inte tid för varken politisk dådkraft eller politisk polemik. Nu är det tid för gemensamma tag så att vi kommer ut på andra sidan starkare än vad vi är i dag. Vi fixar det här tillsammans.”

Den 15 april (26 dagar senare) lämnade du tillsammans med Jesper Brandberg och Markus Lindgren ett nämndinitiativ för en strukturerad avveckling av Västerås flygplats. Hur rimmar det med ovanstående påstående? Dessutom när covid-19-situationen bara förvärrats sedan den 20 mars. Flygplatsen väcker starka känslor, både för en fortsatt drift och även för en nedläggning, och att då driva igenom detta i dessa tider är smaklöst av de folkvalda. Det är ingen tvekan om vad jag tror men då har aktörerna på flygplatsen också gjort en avsevärt större insats gällande en konsekvensanalys än vad ni har.

Annons

Annons

Så igen:

Var är er konsekvensanalys? Ta fram en sådan som visar att flygplatsen i dess helhet innebär en förlust för oss västeråsare så kan jag hålla med er. Dock kommer den inte visa en förlust utan en vinst till kommunkassan som ni vill ta bort från oss.

Ulf Gelberg

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan