Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Salzmann sprider felaktiga uppgifter

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Britt-Louise Bergström

Annons

Tomas Salzmann (M) fortsätter, i VLT 25/4, att sprida felaktiga uppgifter. Han påstår återigen att flygplatsbolagets ordförande inte var informerad i förväg om våra tre partiers uppgörelse kring flygplatsen. Detta är inte sant. Centerpartiets gruppledare fick ta del av den skriftliga uppgörelsen flera veckor innan presskonferensen. Gruppledaren bad att få samordna infon till sina partikamrater, inklusive flygplatsbolagets ordförande. Gruppledaren har flera gånger bekräftat att infon nådde fram, innan presskonferensen.

Salzmann är också fel ute när han säger att VD i flygplatsbolaget var oinformerad. På uppdrag av KSO (kommunstyrelsens ordförande) har stadsdirektören tidigare informerat VD om den politiska situationen när det gäller flygplatsen. En stund innan presskonferensen informerade stadsdirektören på uppdrag av KSO VD om att presskonferensen skulle äga rum och vad den skulle handla om.

Annons

Annons

Salzmann återkommer i VLT 25/4 till att Jesper Brandberg borde ha hållit ett eget personalmöte på flygplatsen, kring vår uppgörelse, redan innan denna var beslutad i kommunstyrelse och fullmäktige. För oss är detta en obegriplig inställning till god ägarstyrning. Varken Brandberg ensam, eller vi tre tillsammans, har majoritet i ägarforumet (dvs fullmäktige). Att vi i ett sådant läge skulle ordna personalmöten, innan några formella beslut är fattade, hade definitivt inte varit god bolagsstyrning. Det hade dessutom knappast varit någon god demokratisk ordning att bete sig på det sätt som Salzmann föreslår.

Avslutningsvis noterar vi att Tomas Salzmann, i sitt svar till oss, helt tycks förbigå den ekonomiska delen av flygplatsfrågan. Kanske var det pinsamt att avslöjas med att inte ha läst den ekonomiska rapporten som togs fram i vintras? Salzmann hade ju fått för sig att ekonomin kring fastigheterna inte hade beaktats i rapporten, men när han i VLT blir upplyst om att så var fallet så blir svaret... tystnad.

Salzmann kanske tycker det är rimligt att fortsätta lägga 30 skattemiljoner om året på subventioner till flygplatsbolaget? Tycker han också att det är rimligt att inom några år investera 80-120 miljoner på omasfaltering av banan, vilket enligt den nya rapporten är nödvändigt? Salzmann är skyldig västeråsarna ett svar på dessa frågor, särskilt som han tillhör ett parti som annars ständigt vill minska på kommunens investeringar.

Anders Teljebäck (S)

Kommunstyrelsens ordförande

Jesper Brandberg (L)

Kommunalråd

Markus Lindgren (MP)

Kommunalråd

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan