Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Kungens nya bil ett hot mot miljön

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi såg i VLT att kungen har besökt Strömsholms slott med sin nya BMW. Den bilen kostar nästan 7 miljoner kronor, har 650 hästkrafter, drar över en liter bensin per mil, har en toppfart på 250 kilometer i timmen (går att ändra till 350 kilometer i timmen), accelererar 0–100 kilometer i timmen på drygt tre sekunder – men framför allt: den släpper ut 239 gram koldioxid per kilometer. Alltså en fullkomligt miljövidrig bil med ett sådant koldioxidutsläpp.

Annons

Annons

Kungen öppnade den nya riksdagen för en tid sedan med att uppmana till åtgärder mot den globala uppvärmningen. Här är några av kungens uttalanden:

"Det är en av vår generations ödesfrågor att klara ut hur våra levnadsvanor påverkar miljön", sade han.

"Alla vet att vi står inför stora utmaningar när det gäller vår miljö. Och att våra barn och barnbarn kommer att ställa oss till svars för hur vi tog oss an dessa uppgifter."

"Om vi inte kan lösa det här spelar det ju ingen roll vad vi håller på med. Det här måste vi lösa bara, miljöfrågorna och energikonsumtionen och koldioxidutsläppen."

En otrolig dubbelmoral helt enkelt. Om man sedan betänker att kungahuset kostar oss skattebetalare närmare 1,5 miljard kronor varje år kan man tycka att det är hög tid att avskaffa monarkin.

Thord Nilsson

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Till toppen av sidan