Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: 20 år blev 5 år

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Jan Ernheimer

Annons

Bäste herr Teljebäck! För lite mer än fem år sedan träffades vi fysiskt för första gången. Jag hade då flyttat hit vår verksamhet till Västerås flygplats. Jag stod där i våra nya lokaler och träffade dig och ett antal andra politiker från kommunen. Orsaken till att jag flyttade hit verksamheten var att i Västerås fanns framtiden för utbildning med OSM, Airways, Hässlö Flygförening m.fl samt bra övningsområden för vår egna verksamhet. Jag hade fått muntligt besked från flera politiker att Västerås flygplats skulle ha en långsiktig planering för 20 år framöver.

Annons

Annons

Den dagen vi sågs i våra lokaler var du stolt över Västerås flygplats. Du berättade hur bra flygplatsen var för Västerås stad och jag trodde att du menade allvar när du då bekräftade att den skulle finnas kvar under lång tid framöver. Under dessa 5 år är det enda jag sett från vår kommunpolitiska ledning en negativ diskussion kring flygplatsen!

Vilket företag är då villigt att satsa på Västerås när ens verksamhet är beroende av en flygplats som fungerar? Att starta en flyglinje kostar väldigt mycket pengar. Att kunna använda flygplatsen i 2 år eller 5 år är en alldeles för kort tid för ett bolag till att vilja satsa. Hur ska en flygplatsledning kunna utveckla flygplatsen om ni ansvariga hela tiden käbblar om att lägga ner den. Jag var naiv och trodde på dig att det du sa skulle vara sant, men du spelade ett politiskt spel som jag inte visste om att vi spelade. Visa lite kurage och stå för det du en gång sa!

LG

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan