Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Sveriges hamnar och flygplatser

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det är jätteviktigt för regeringen och svenska medborgarna att se till att alla Sveriges hamnar och flygplatser förbli skyddsobjekt och aldrig kommer att kunna säljas till eller köpas av främmande makt eller utländska investerare och företag. 

Just nu pågår ett maktkrig mellan Kina, USA och Ryssland.  Kina håller på att köpa hamnar runt om i världen för att kunna kontrollera handel och utöka sin makt i världen. Främmande makt är också intresserade av flygplatser.

Annons

Annons

Man blir orolig när man läser om avsikten att lägga ner Västerås flygplats och försöken att tvinga lantmännen att flytta från hamnen.  Västerås stad vad har ni för avsikt?  Sluta trakassera lantmännen och skänk flygplatsen till regeringen.  Krisberedskap, utbildning, turism, transport, lantmännen, försvarsmakten och Sveriges säkerhet är viktigare.

Nu när många flygbolag går i konkurs på grund av coronaviruset kommer det att vara ännu svårare att resa. Charterflyg kommer att spela en viktig roll.  Det kommer också att finnas fler miljövänliga eldrivna flygplan i framtiden. 

Världen har förändrats.  Det handlar inte bara om oss utan om hela Sveriges säkerhet och beredskap.

Anita Muchilwa Wallen

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan