Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Var rädd om Västerås flygplatsområde

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Flygmuseet är beroende av flygfältet, skriver signaturen MB. Foto: VLT/arkiv

Annons

Det har redan skrivits många såväl insändare som debattartiklar vad gäller Västerås flygplats. Det är inte så lätt att sätta sig in i den djungel av ekonomiska siffror som lyfts fram heller. Dessutom är det flera olika bolag inblandade.  

Men vad jag saknar i debatten är mer konkret till exempel, vad händer med företagen som bedriver pilotutbildning, trafikflygarutbildning och helikopterutbildning? De behöver säkert ha en långsiktig och hållbar planering, inte minst om de också rekryterar studerande från utlandet.

Annons

Annons

Hur värdesätter man Flygmuseet och deras verksamhet är också en fråga. Det ligger ju såväl kunnande som intresse bakom museets verksamhet. Museet är också beroende av att ha ett flygfält bredvid. Många minns säkert även de uppskattade flyguppvisningarna.

Allt går kanske inte att räkna i pengar. Det behövs också att man har ett samhällsperspektiv på det hela. Det är även ett antal företag och organisationer som verkar inom flygplatsområdet och genererar såväl hyresintäkter som skatter. Så vi vet vad vi har och vi borde kunna vara stolta över Västerås flygplatsområde.

Vi kunde nog hellre se till att utveckla och utnyttja detta område maximalt och även samverka med andra verksamheter inom regionen. Framtidsutvecklingen med eldrivna flygplan behöver också beaktas. Med flygplatsen menas inte bara passagerartrafik utan även andra typer av flygtrafik och inte minst beredskapsaspekter. Det gäller nog att tänka till innan det är för sent och "tåget" har gått.

MB

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan