Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Flyget är framtiden

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Flyget är den framtida miljötransporten, hävdar insändarskribenten. Foto: Johan Nilsson/TT

Bild: TT

Annons

Ett litet tillägg till debattartikeln Utan Hässlö ökar koldioxidutsläppen, VLT 16 maj.

MP vill alltså bygga bostäder på Hässlöområdet (om detta nu är möjligt med tanke på alla saneringskostnader som kommer att uppstå om man vill bygga bo på gammal militärmark). Johan Ahnlund påpekar mycket tydligt att en nedläggning av Hässlö kommer att öka utsläppen för flyget.

Annons

Annons

Eftersom MP nu vill bygga bostäder på ett stort grönområde kommer detta att bli ett riktigt dråpslag för miljön då miljöpåverkan samt utsläpp från ett tätbebyggt bostadsområde på ytan av en flygplats alltid kommer att vara större än det flyget någonsin kan komma åstadkomma. Bostäder behöver värmas upp, de boende behöver ta sig till och från bostaden med någon form av transport, det behöver hämtas sopor, det behöver levereras till mataffärer et cetera så allt som allt kommer MP:s planer på Hässlö att vara ett riktigt dråpslag för alla som värnar miljön.

För alla som är mer intresserade av frågan rekommenderas starkt en sökning på Berlin-Tempelhof (Berlins tidigare "City-Flygplats") som las ner av miljöskäl för att kunna bygga bostäder i mitten av 2000-talet; när flygplatsen var nedlagd stoppades sedan alla planer på bostadsbygge på området just av miljöskäl då de ökade utsläppen som bostäderna inklusive trafik skulle innebära inte bara hade varit förödande för själva området än till och med massivt försämrad luftkvalitet i de angränsande stadsdelarna jämförd med tiden där flygplatsen var i drift.

Att en av aktörerna på Hässlö dessutom satsar stort på el-flyg är nog bara en sidonotis i sammanhanget.

Flyget är framtida miljötransporten

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan