Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Vi vill ha flygplatsen kvar

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bäste herr Teljebäck. Nästan dagligen läser man i media om hur duktig du har varit och hur länge du har suttit i politiken och varit ordförande för Socialdemokraterna och så mycket bra du har gjort för Västerås. I ett dråpslag i våras kunde man läsa att du och dina partner skulle lägga ner en otroligt bra och fungerande flygplats – som genererar 300 människors arbete plus många underleverantörer som har sin lön i och omkring flyget. Du säger att det kostar miljoner varje år att ha flygplatsen. Absolut, du har rätt, allting är inte gratis i vår värld. Men snälla Anders, titta runt dig vad ni kostar på. Ja, jag behöver väl knappast gå in på detaljerna – du vet säkert vad jag menar. Flygplatsens kostnader är marginella om man tittar på Västerås stads hela budget.

Annons

Annons

Västerås flygplats är väl nästan K-märkt och har betytt så otroligt mycket för många människor. Du har säkert många gånger även flugit från Västerås liksom säkert många av dina kollegor. Tänk dig för och även dina klanmedlemmar vad nedläggningen betyder för vår fina stad. Här har vi också ett av Sveriges finaste flygmuseer. Vart skall det ta vägen – om orken finns? Och framför allt utbildningen av piloter och mycket, mycket mer.

Om du nu kommer att rösta för en nedläggning, kan du vara ganska säker på att Socialdemokraterna har tappat otroligt många röster i nästa års val – ja, inte bara socialdemokrater utan även liberaler och miljöpartister.

Tänk om och tänk rätt – bind dig inte vid pengarna i detta fall.

Jag tror säkert att du är en bra människa i botten – men du måste vara försiktig i denna mycket viktiga fråga för vår fina stad.

Lasse Högberg, före detta sosse

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan