Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Äntligen läggs flygplatsen ned

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Äntligen får grävskoporna riva upp start- och landningsbanan på Västerås flygplats, anser insändarskribenten. Foto: Rune Jensen/arkiv

Annons

Äntligen ska Västerås flygplats läggas ned. Den har kostat oss skattebetalare hundratals miljoner. Otroliga drygt 500 miljoner på 20 år har denna flygplats kostat oss skattebetalare. Flyget är dessutom som alla vet ett resesätt med stor negativ miljöpåverkan.

I en tidigare insändare var det en före detta HK-pilot som var orolig över saneringskostnaderna. Det borde civilflyget och militärflyget få betala. Eller ta bort "borde". Den saneringen borde civilflyget och militärflyget givetvis få stå för? Svenska försvaret är moraliskt skyldigt att återställa marken så att den åter kan användas av oss medborgare i Västerås stad. Oavsett så när den redan kostat över 500 miljoner kan den få kosta några miljoner till bara den försvinner ur oss skattebetalares åsyn för alltid.

Annons

Annons

Tyvärr har flyglobbyn haft en alltför stark påverkan på Västerås politiker för länge. Men nu har politiken äntligen vaknat och tagit sitt ansvar. Äntligen snart dags att sätta grävskopan i landningsbanan. Dags att släppa taget och ta adjö flygkramare.

Nils Nilsson i Hökarängen

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Till toppen av sidan