Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Politiker - red ut vad som gäller om Hässlö och Johannisberg

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Snart ska beslutet tas om Västerås Flygplats vara eller inte vara.

I diskussionen för och emot så kommer frågan om brandflyg, ambulansflyg, transport av organ för transplantation upp. Då framhålls ofta att de kan använda Johannisbergs flygplats, men det kommer nog inte att fungera så bra – den ska nämligen också läggas ned!

Märkligt nog så har det varit alldeles tyst om den saken från ansvariga politiker!

Annons

Annons

I Fördjupning av översiktsplanen för Västerås hamn och Hacksta, FÖP 67 står: ”Föreslagen ny infrastruktur till följd av utveckling av Västerås hamn kan innebära att den flygplatsanknutna verksamheten och bebyggelsen på Johannisbergs flygfält inte kan vara kvar. Johannisbergs flygfält föreslås flyttas från nuvarande plats alternativt läggas ned, i enlighet med intentionen i ÖP 2026”.

Och i ÖP 2026 kan man läsa:

”Johannisbergs flygfält föreslås läggas ned. I Johannisbergsområdet finns då möjligheter till fortsatt stadsutbyggnad”.

Och

”Johannisberg ska vara kvar som utvecklingsområde och flygplatsen ska avvecklas i enlighet med tidigare intentioner. Johannisbergs har en stor potential som nytt stadsnära bostadsområde. Här går också att bygga en kanalstad enligt moderat förslag. Västerås behöver inte ha flera flygplatser och flygplatsen begränsar även byggnation av bostäder i anslutande områden som Barkarö och Örtagården”.

Jag noterar att det står ”Västerås behöver inte ha flera flygplatser” och det kan nog stämma. Men tänker nu våra kära styrpinnar i Stadshuset se till så Västerås inte har någon flygplats – det är frågan.

Och om man bestämmer sig för att flytta Johannisbergs flygplats till något nytt ställe vad kostar det, och tänker man väcka liv i Julpaprojektet igen?

Annons

Skulle gärna vilja att någon ansvarig politiker reder ut det här före den 17 juni.

Lars Erikson

Skultuna

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan