Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: L: Varför är det vara skattebetalarna som ska täcka underskottet?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Arkivbild

Annons

Replik på Birgitta Sjöbergs och ett antal företrädare för flygbranschens inlägg i VLT den 9 juni.

Liberalerna gick 2018 kommunalt till val på att satsa på skolan och äldreomsorgen. Ingen torde bestrida att stora behov finns på dessa områden. För att kunna genomföra en satsning på våra prioriterade områden krävs att annat måste stå tillbaka.

Annons

Vårt besked inför valet var att vi gärna behåller Västerås flygplats, men att underskottet kraftigt måste minska. Som liberal måste Birgitta Sjöberg vara väl förtrogen med partiets prioritering. Vårt budskap föll tydligen västeråsarna i smaken, resultatet för Liberalerna blev två nya mandat.

Annons

Personligen värdesätter jag liksom Birgitta Sjöberg möjligheten att kunna flyga från Västerås och har också utnyttjat den möjligheten att flyga till såväl London som Alicante och Malaga. Men mina privata önskemål väger lätt i jämförelse med behoven inom skola och äldreomsorg.

Även ett antal företrädare för flygbranschen är kritiska mot Liberalernas vägval. Det framförs argument om flygplatsens betydelse både regionalt och som en resurs för hela landet. Men om nu flygplatsen är så värdefull varför är det bara skattebetalarna i Västerås som ska täcka ett ökande underskott?

Bengt-Åke Nilsson (L)

Ledamot av kommunfullmäktige och tidigare ledamot i styrelsen för Västerås flygplats

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan