Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Skjut upp beslutet att stänga flygplatsen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

De styrande politikerna i kommunen hävdar att flygplatsen kostar kommunen 20-30 miljoner kronor per år. Det stämmer för Nya Västerås Flygplats AB, men inte för flygplatsen som helhet.

Fler än 250 arbetstillfällen är beroende av flygplatsen. Dessa bidrar både direkt (skatt) och indirekt till intäkter för kommunen, och även för regionen. Dessutom tillkommer hyresintäkter till kommunens fastighetsbolag.

Annons

Annons

I ett inlägg för en tid sedan skrev Jesper Brandberg (L) att erfarenheten visar att de flesta personer som förlorar jobbet snart får ett nytt. Alltså inga förluster av skatteintäkter. Att hävda att flygexperter som piloter, flyglärare, flygtekniker med flera skulle stanna kvar och söka sig andra jobb är antingen naivt eller medvetet vilseledande.

Några personer som inte är specialiserad på flygverksamhet kanske skulle stanna kvar och söka andra jobb. Jobb som annars andra skulle kunna få. Att påstå att man kan tvinga bort mellan 250 och 300 arbetstillfällen utan att skatteintäkterna minskar är rent lurendrejeri. Vad det kan bero på kan man bara spekulera i. Kan det handla om politisk kohandel?

Det lär inte bli många kronor över till skola, vård och omsorg om flygplatsen läggs ner. Vi står nu inför ett teknikskifte med elflyg och annan ny teknik , så det minsta man kan begära är att ett beslut om flygplatsens nedläggning skjuts upp.

Torste F

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan