Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Du behöver inte vara nörd, men det kan underlätta ...

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

... då kan behållningen bli lite extra. Men det är fullt tillräckligt med upplevelse av design, teknik, kulturmiljö, arkitektur, och historiska vingslag så det blåser om det.

Västerås Flygmuseum ligger i anslutning till Västerås Stockholm flygplats. Miljön på Västerås Flygmuseum medför att vistas mitt i vår samtidshistoria. Att se alla flygplansmodeller från olika epoker är betydligt effektfullare än ett superdesignat datorspel. De personliga och utsmyckade planen nästan talar till dig med sin patina, sin olika design, olika teknik och framför allt att de erbjuder live kontakt.

Annons

Annons

I fokus är naturligtvis de krigsplan som ännu finns bevarade och som var och en skulle platsa i en film, med sina öden, besättningar och varför de till slut vilar i Västerås.

Museets lokaler har trotsat tidens tand med verklig hållbarhet och funktion i fokus. Här är härlig rymd och fina vyer över öppna landskap.

Förutom att njuta av miljö och historia, prova simulator, sitt i cockpitt, prata med kunniga volontärer eller fördjupa sig i Västerås flyg klubb som besitter kunskap och erfarenhet som byggts upp av hängivenhet och ”nördighet”. Förutom Nationaldagsflygning lokaliserar de bränder, ger service med mera till räddningsflyg, ombesörjer transporter med mera.  Flygklubben har en enkel cafeteria med fönster med öppna vyer mot flygplats, fält och ängar. Faktiskt cykelavstånd med fina vägar.

Kristina Örn

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan