Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Tar S bara ansvar ibland?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Replik. "Nu förändras förutsättningarna och det tar vi ansvar för", så löd rubriken på Socialdemokraternas debattartikel på vlt.se den 17 juni. Teljebäck och Johansson menar att utredningen framtagen av Västerås Stadshus AB innebar att ett nytt ställningstagande behövde göras, och menar att det legitimerar S omsvängning i frågan om flygplatsens vara eller icke vara.

Annons

Annons

Min följdfråga blir då: Att flera aktörer i branschen nu kommer fram och vill satsa på Västerås i ett pilotprojekt för att göra Västerås flygplats till världens först automatiserade flygplats, ändrar inte det förutsättningarna och kräver ett nytt ställningstagande? Att er egen partikollega i regionfullmäktige riktat skarp kritik mot att region Västmanland inte fått en chans att ta ställning i frågan om en medfinansieringslösning, och lyft fram nyttan för sjukvården flygplatsen innebär, är inte det värt att lyssna på? Det massiva folkliga stödet för flygplatsen på debattsidor, i insändare, på sociala medier, går det för döva öron?

När människor med makt, slutar att lyssna på folk. Då är det dags att byta ut dom.

Jag respekterar politiker som vågar ta tuffa beslut när situationen kräver det. Men att sen surra sig vid masten och vägra lyssna på de alternativ till nedläggning som förs fram är varken ansvarsfullt eller i till gagn för Västerås.

Förändras förutsättningarna måste man våga ompröva beslut. Annars gör vi alla klokt att minnas Astrid Lindgrens ord: ”När människor med makt, slutar att lyssna på folk. Då är det dags att byta ut dom”.

Bekymrad

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Till toppen av sidan