Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Vi medborgare måste få se alla kort på bordet

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Arkivbild

Annons

Det är beklämmande att lyssna på VLT:s livesändning. Det är verkligen inte en hög retorisk, saklig, information till oss västeråsare och vi är faktiskt uppdragsgivare till de som besitter platserna i Kommunfullmäktige.

Det är verkligen beklämmande att dessutom höra Kommunstyrelsens ordförande vid ett flertal tillfällen höja sig själv till skyarna och framhäva sin egen betydelse. Glöm inte att du inte har fått jobbet på dina egna meriter utan du har ett mandat ifrån en del av västeråsarna, så glöm inte din yrkesmässiga bakgrund. Ett sådant narcisstiskt framtonade gynnar verkligen inte förtroendet för ledandet av Västerås.

Annons

Annons

Titta på sändningen, rannsaka din framtoning och visa respekt för västeråsarna, företagarna, utbildarna med flera.

Stora beslut ska vara sakligt grundade. Vi medborgare måste få se alla kort på bordet och att framhäva att dessa 30 miljoner skulle gå till skola, vård och omsorg är tyvärr en politisk schablonbild. Det täcker inte ens en bråkdel av nämdernas underskott i dag.

Med pandemi, ökad arbetslöshet så lär inte heller skatteintäkterna öka.

Politiskt ansvar, modighet som S anser sig besitta kanske skulle vara mer att våga titta på maxtaxan inom barnomsorgen, där kan man prata om underskott om det är underskott som är viktigast. Besviken och starkt oroad medborgare i Västerås.

Solveig Nygren

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan