Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Hässlö Flygplats är en pusselbit i vårt försvarssystem

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Tony Persson

Annons

Mängden insändare och debattartiklar demonstrerar värdet av Hässlö flygfält ur ett antal synvinklar och det är orsaken till att kommunen hållit den vid liv även om det kostat.

Vi har gradvis insett att Sverige måste öka sin militära egenkraft vartefter USA drar sig tillbaka från globalt ansvarstagande. Försvarsberedningen är enig om behoven, men regeringen har inte kraften att verkställa finansieringen.

Annons

Annons

Jag anser att vår stad Västerås skall markera vikten av uppgradering av försvaret genom att åta sig garantera Hässlö som beredskapsflygfält för säg 20 år och stå för den kostnad det innebär. Med detta som grundplåt ska vi sedan sträva efter att utnyttja flygplatsen ekonomiskt, bland annat genom konkurrens mot utbyggnad av Arlanda, men grundplåten skulle då redan vara lagd och vi bidrar till rikets säkerhet när regeringen vacklar.

För den som tänker i dessa banor är det naturligt att som första steg ansluta sig till uppropet för att stoppa nedläggningen av vår flygplats. Det krävs bara att 10 procent av västeråsarna tycker, men det krävs att man skriver på listorna.

Hans Stackegård

Moderaterna

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan