Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Redovisa pedagogiskt alla konsekvenser för nedläggning av flygplatsen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Beträffande flygplatsens vara eller inte vara vore det på sin plats att Anders Teljebäck (S) och company pedagogiskt redogör för den totala konsekvensen. En eventuell nedläggning innebär en gigantisk kapitalförstöring som är oåterkallelig. Vänligen redovisa på ett övergripande sätt den totala konsekvensen och inte som nu bara lösryckta delar som passar era egna argument.

250 arbetstillfällen försvinner från kommunen. (Berör totalt cirka 1 000 personer i samhället.) Hur ser ni på detta faktum?

Kostnaden att riva alla byggnader och sanera de områden som är kontaminerade. Eller är det i er uppfattning bara att ”låsa dörren och kasta bort nyckeln” så är uppdraget slutfört för er del?

Annons

Hyresintäkter från alla hyresgäster?

Vad kostar det att riva all utrustning, som till exempel inflygningsljus med mera?

Annons

Vad är tidplanen och hur hanterar ni de företag som nu har kontrakt?

Vad är era planer för museet? Ett av Sveriges bästa och kompletta flygmuseum.

Övningsbanan för halkkörning har ett visst värde.

Det är ett klart underbetyg till er politiker att ni inte har varit proaktiva och marknadsfört flygplatsen med alla de fördelar som anläggningen har, till exempel en toppmodern instrumentutrustning för start och landning, unika inflygningsljus som medger landning i mycket dåligt väder, en av Sveriges längsta banor som även kan ta emot de största flygplanen i dag, ett geografiskt toppenläge mitt i Mälardalen bara för att nämna några fördelar. I stället har ni högljutt torgfört era egna åsikter att flygplatsen skall läggas ned. Vilka företag attraheras av detta budskap och skulle kunna tänka sig en etablering i Västerås?

Och du Teljebäck, dina referenser till utomstående undersökningar ger säkert svar på vad ni angav i uppdraget och inte nödvändigtvis den kompletta konsekvensbilden. Ditt agerande är i direkt motsats till ditt och sossarnas argument i valdebatten, har ni en dold agenda i denna fråga?

Det är patetiskt att som en politisk mantra höra argumentet ”vi behöver pengar till vård, skola och omsorg”, lägg detta på hyllan och redogör sakligt för konsekvensanalysen, för visst har ni gjort en sådan?

Annons

Flygplatsen är en del av landets infrastruktur, var konstruktiva visionärer i frågan.

Se även inlägget i VLT den 24 juni ”Vi medborgare måste få se alla kort på bordet”.

L Modig

Luttrad medborgare

Anmäl text- och faktafel

Till toppen av sidan