Annons

Annons

VLT stärker bevakningen i Hallsta och Sura: ”Är väldigt taggad”

Lina Larsson är ett nytt namn på VLT och ska hålla ett extra öga på Hallstahammar och Surahammar. ”Hon är en duktig reporter som kommer att bilda ett bra team med våra två andra skickliga reportrar, Åza Forsman och Magnus Östin”, säger Daniel Nordström, ansvarig utgivare på VLT.

Lina Larsson, Åza Forsman och Magnus Östin som bevakar Hallstahammar och Surahammar.

Bild: Kenneth Hudd, Magnus Östin

Annons

Anmäl text- och faktafel

Lina Larsson har under sommaren vikarierat på VLT, och ska nu alltså fortsätta med att förstärka bevakningen av Hallstahammar och Surahammar.

Hon är nyutexaminerad bildjournalist efter tre års studier på Biskops-Arnö folkhögskola, och kommer ursprungligen från Borås.

Hur väl känner du till Hallstahammar och Surahammar?

– Jag kände inte till kommunerna alls mycket innan jag började jobba på VLT. Jag har haft livesändningar där och åkt ut på jobb. Jag är väldigt taggad på att lära mig mer.

VLT har beviljats så kallat "vita fläckar-stöd" för just Hallstahammar och Surahammar.

Hallsta- och Suraredaktionen, Lina Larsson, Åza Forsman, Magnus Östin

Bild: Kenneth Hudd

Annons

Annons

Vad är tanken med ditt uppdrag?

– Tanken är att det ska synas och märkas att mer resurser kommer till de kommunerna. Jag ska bland annat göra längre och djupare reportage, kanske följer något som händer lite mer under ytan.

– Jag tycker det är intressant att berätta på individnivå. Till exempel hänga med en polis under en dag i kommunen, kanske följa någon vars liv ser annorlunda ut. Helt enkelt komma närmare invånarna, samtidigt göra det ur ett aktuellt perspektiv.

Hammartorget, i Hallstahammars centrum.

Bild: Magnus Östin

Kan det vara en fördel att du inte är uppvuxen i närheten?

– Förhoppningsvis är det positivt. Man ser helt andra saker med nya ögon, än de som som kanske bor där. Det går bra att tipsa mig.

Annons

Magnus Östin och Åza Forsman kommer också att fortsätta att bevaka sina respektive kommuner, och nu kan de tillsammans med Lina Larsson ge ännu mer lokalbevakning.

Annons

– Det känns förstås roligt att Åza och jag, som tillsammans bevakat Hallstahammar och Surahammar sedan 2016, får förstärkning. När vi nu blir tre kan det ge mer tid för fördjupning. Det är också bra att få in en ny person i gruppen, som ser på saker och ting med fräsch blick, säger Magnus Östin.

– Med Lina i gruppen, som är en pigg och duktig journalist, får vi en större möjlighet att bli både bredare och djupare i vår bevakning, hållet Åza Forsman med om.

Daniel Nordström, ansvarig utgivare är nöjd med rekryteringen.

– Jag är glad över att Lina Larsson nu ytterligare stärker vår bevakning av Hallstahammar och Surahammar. Hon är en duktig reporter som kommer att bilda ett bra team med våra två andra skickliga reportrar, Åza Forsman och Magnus Östin.

– Även om dessa tre reportrar främst ägnar sin tid till bevakning av Hallstahammar och Surahammar är det viktigt att påpeka att det är många fler på redaktionen som jobbar för dessa orter. Jag tänker bland annat på nyhetsledningen, nyhetsdesken, sporten, familj, nöje, kultur och så vidare.

Annons

Stödet är på drygt en halv miljon kronor och ska användas till att bevaka orter där det inte finns egna redaktioner.

– Vi har beviljats 576 000 kronor per ort i så kallat vita fläckar-stöd. Enligt min definition är egentligen inte Hallstahammar och Surahammar att betrakta som journalistiskt ”vita fläckar”, eftersom VLT bevakar dessa orter. Men, vi har sökt pengarna för att få stöd att bibehålla den bevakning vi har – och nu förstärker vi dessutom bevakningen med en projekttjänst med mål att ge Hallstahammar och Surahammar ännu mer lokal journalistik, säger Daniel Nordström.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy