Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Nu blåser andra vindar från centerhåll

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Jan Ernheimer

Annons

Replik på inlägget "C: Västerås flygplats är viktig för hela Västmanland", VLT den 21 augusti.

I början 1990-talet aktualiserades frågan om ett breddat ägande av Västerås flygplats. Förebilden var lösningen som då och fortfarande finns för att finansiera Örebro flygplats där landstinget/regionen är majoritetsägare, Örebro kommun äger 25 procent och ett antal mindre kommuner äger tillsammans knappt 25 procent.

Annons

Annons

Det blev inget av detta. Tvärtom. Landstinget Västmanland styrdes under perioden 1991–94 av socialdemokrater och centerpartister. Kravet att landstinget borde avveckla delägandet av Västerås flygplats drevs hårt av det centerpartiska landstingsrådet Jörgen Johansson. Till slut fick Johansson gehör för sina krav och landstinget sålde sin ägarandel av flygplatsen.

Nu blåser andra vindar från centerhåll, numera har Västerås flygplats stor betydelse, inte bara för Västerås, inte bara för regionen utan för hela länet. Jag vet inte om centerpartiet numera vill bredda ägandet efter modell Örebro. Eller är det så att centerpartisterna i regionen och runt om i länet vill vara fripassagerare och trots flygplatsens regionala betydelse som nu låta skattebetalarna i Västerås även i framtiden stå för kalaset?

Bengt-Åke Nilsson (L)

mångårig kommun- och regionpolitiker

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan