Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Var är ärligheten, viljan och visionerna S, L och MP?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

S, L och MP, lyft blicken, släpp egoismen och prestigen, våga se saker för vad det är och försök vara transparenta och ärliga i er politik.

Bild: Vilma Stockvall Carlsson

Annons

Diskussionen runt flygplatsen är totalt obalanserad, med en trojka som inte svarar på invånarnas frågor, och lägger på det sättet en oerhört låg nivå för hela diskussionen. Detta ger större utrymme för spekulationer på ett destruktivt sätt för hela diskussionen. S, L och MP hänvisar till en kostnad på 23 miljoner kronor, som bara är en del av helheten, en kostnad som saknar bärighet i diskussionen. Om man agerade likadant när det gäller alla kostnader i Västerås stad, så hade man lagt ner det mesta som har med infrastruktur och kommunalverksamhet att göra, socialförvaltningen, Lokaltrafiken, Lögarängsbadet, biblioteket, hamnen med mera.

Om flygplatsbolaget hade varit ett privat företag så hade det inte givits plats för nej-sägare och bakåtsträvare i bolagets styrelse. Politiska värderingar hade inte fått gå före bolagets bästa. Chanserna till en positiv utveckling och positivt resultat hade varit högre.

Annons

Annons

S, L och MP ser det som en merit att utvinna 23 miljoner ur något som har ett värde på miljarder, om man skulle handskas med flygplatsen på rätt sätt, här saknar S, L och MP fullständigt kompetens och visioner.

S, L och MP har fått ett 5G-projekt i knät och chansen att etablera detta i Västerås och skapa en ny svensk exportprodukt tillsammans med 6 multinationella företag, men här saknar S, L och MP i stället visioner och vilja att förstå. 5G-projektet kan bli en injektion till hela Västerås som stad och Västmanland som region. S, L och MP väljer även här att mörka och vifta undan. Varför?

S, L och MP har nu bestämt sig för att flygplatsen ska bort, detta på grund av sin egen inkompetens, man vill inte förstå det länsstyrelsen skriver i sitt svar på återremissen, utan tjänstemännen försöker även här mörka för västeråsarna. Varför? Detta borde vara oerhört genant för S, L och MP, eller räknar man med att Västerås invånare är så ”dumma” att de inte förstår. Maktmissbruk?

Om man tar en seriös diskussion med regionen så får man med stor sannolikhet stöttning därifrån.

I återremissvaret hänvisar S, L och MP endast till ”chartertrafik”, man tar helt bort det så kallade samhällsnyttiga i flygplatsen, Kris och beredskap, brandflyg, sjukvård, hjälpsändningar, militär resurs och mycket mer.

Annons

Om man tar en seriös diskussion med regionen så får man med stor sannolikhet stöttning därifrån. Om man vågar satsa på 5G-projektet så får man med största sannolikhet även stöttning därifrån på ett eller annat sätt. S, L och MP väljer att helt ta bort kris- och beredskapsfunktionen ur diskussionen, där vill S, L och MP inte ta ansvar, varken för västeråsarna, Västmanland eller Sverige och infrastrukturnätet som finns.

Annons

I en händelse av kris så kan det uppstå vilken konkurrenssituation som helst mellan regionerna Örebro och Eskilstuna. Då står Västerås och Västmanland där med en hamn, järnväg och vägar. Men man saknar 2 581 meter asfalt som skulle kunna få en central roll i att få in och ut material till Västerås och regionen, och på så sätt göra Västmanland och Västerås oberoende. Den möjligheten vill de ledande i Västerås ta bort, otroligt.

Lek med tanken att Södertälje bestämmer sig för att ”Lägga ner slussen” (ett riksintresse) för att den går med underskott, då kommer inga båtar in till Västerås hamn där man investerat 395 miljoner sedan 2015.

S, L och MP, lyft blicken, släpp egoismen och prestigen, våga se saker för vad det är och försök vara transparenta och ärliga i er politik. Det är mänskligt att fela, men det här felet kan få oerhörda mänskliga konsekvenser som jag inte tror ni vill ha på ert samvete.

Västerås behöver sin flygplats.

Henrik Boresäter

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan