Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Mälarenergis prispolitik bör ändras – och det nu

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Solcellerna producerar ett överskott så här års som jag säljer, på årsbasis ger de hela min elförbrukning på 15 000 kWh och det innebär att min nettoförbrukning av el och fjärrvärme är noll så här års. Men ändå får jag en räkning nu på 2 000 kronor från Mälarenergi. Foto: Privat

Annons

Jag fick i dag den månatliga räkningen från Mälarenergi och den löd på cirka 2 000 kronor. Jag bor i villa, och det kanske inte många hoppar högt över, men, jag har fjärrvärme, solfångare och solceller. Fjärrvärmen har jag stängt av sedan i april och värme till huset, varmvatten och poolen kommer från solfångaren från april till och med september.

Annons

Solcellerna producerar ett överskott så här års som jag säljer, på årsbasis ger de hela min elförbrukning på 15 000 kWh och det innebär att min nettoförbrukning av el och fjärrvärme är noll så här års. Men ändå får jag en räkning nu på 2 000 kronor från Mälarenergi. Hur kan det komma sig?

Annons

Svaret stavas höga fasta avgifter. Det här sätter fingret på om alla västeråsarna överhuvudtaget är villiga att spara energi, när man ändå får betala en massa avgifter till Mälarenergi? Hur ska vi kunna ställa om till ett hållbart samhälle och sätta igång att spara energi om det inte finns några incitament där det lönar sig att spara? När det blir så här funderar man på att göra som Hans-Olof Nilsson utanför Göteborg, nämligen bygga om huset och gå off-grid. Är det så ni vill ha det Mälarenergi? Att kunderna lämnar er? Hittar på egna lösningar? Nä, Mälarenergi borde i stället göra som Sala-Heby Energi, att helt ta bort de fasta avgifterna för småkunder som villaägare, de har i stället enbart helt rörliga avgifter för villaägare. Det borde Mälarenergi ha också. Dags för de styrande politikerna att ändra Mälarenergis prispolitik, gör det nu.

Energijägarn

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy