Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Aldrig någonsin har en fråga engagerat så många västeråsare som frågan om flygplatsen

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Debatterna om Västerås flygplats har varit många och långa. Senast fattade kommunfullmäktige beslut om att avveckla flygplatsen trots att man vet om att det finns en namninsamling med över 14 000 namnunderskrifter. Att stressa fram ett beslut om avveckling när bevisen till och med fanns i kommunfullmäktigesalen är inte särskilt schysst mot de tusentals som valt att skriva under för att folkomrösta om flygplatsens framtid. Det verkar vara så att majoritetsstyret är positivt inställda till folkomröstningar i frågor som gagnar de men inte tvärtom. Respektera den demokratiska processen ska vi göra i alla lägen oavsett fråga.

Annons

I skrivande stund är över 16 000 namnunderskrifter insamlade och i dag, onsdagen den 16 september klockan 12.30, kommer namnen att överlämnas till Västerås stadsledning.

Annons

Det finns ett enormt engagemang hos västeråsarna och länsbor. Frågorna när man möter personer från länet är ofta ”varför får inte vi skriva under namninsamlingen?” Det finns också en stor oro kring om man kommer att respektera en folkomröstning eller inte och att S-styret i Västerås kommer att göra allt de kan för att försvåra för Västerås flygplats. Aldrig någonsin har en fråga engagerat så många västeråsare som frågan om flygplatsen. Det är också därför som den förtjänar stor respekt och långsiktighet i stället för hastiga beslut.

I skrivande stund är över 16 000 namnunderskrifter insamlade och i dag, onsdagen den 16 september klockan 12.30, kommer namnen att överlämnas till Västerås stadsledning. Det är oerhört viktigt att majoriteten i Västerås är tydlig med hur man kommer att hantera folkomröstningen och att man inte kommer att börja en avveckling av flygplatsen innan en folkomröstning är genomförd.

På senaste kommunfullmäktige lovade Anders Teljebäck (S) att inte påbörja en avveckling innan folkomröstningen är slutförd. Står du fast vid det löftet, Teljebäck?

Det vore djupt oroväckande om det är tomma ord. Det skulle skapa osäkerhet bland personal på flygplatsen, men det vore också ett svek mot tusentals västeråsare som faktiskt väntar på att få folkomrösta.

Elisabeth Unell (M)

oppositionsråd

Amanda Agestav (KD)

oppositionsråd

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan