Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Omställningsberättelser ska ge oss ljusare bild av framtiden

Region Västmanland bjuder in konstnärer att arbeta med “omställningsberättelser”, alternativa och ljusare bilder kring hur vår framtid kan komma att se ut. 

– Vi behöver historier som ger oss hopp om framtiden och det är dessa som konstnärerna kan ge oss, säger Helena Öberg Carlsson, kulturutvecklare på Region Västmanland.

Text: 

Bild: Susanne Holmlund, Maria Björkman

Annons

Klimathotet får onekligen framtiden att framstå i en mörk dager. Genom Norbergsonen och författaren Sven Olov Karlsson, som i sitt författarskap intresserat sig för klimat- och omställningsfrågan, kom Helena Öberg Carlsson i kontakt med Lunds universitet där det pågår ett projekt om omställningsberättelser. Initiativtagaren till det är författaren och poeten Mats Söderlund som arbetar tillsammans med bland andra Alexandra Nikoleris, forskare i energisystem och klimatfiktioner. Nu har Region Västmanland och Lunds universitet inlett ett samarbete om omställningsberättelser som syftar till att skapa samhörighet och engagemang för omställning bortom dystra katastrofbilder och enkla lösningar. 

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan