Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Berätta för oss vad flygplatsmarken ska användas till

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Tony Persson

Annons

Kommunalråden, tidigare Teljebäck och nu Jansson (S), Brandberg (L) och Lindgren (MP) har med hjälp av Vänsterpartiet drivit igenom ett beslut om att lägga ner Västerås flygplats. Beslutet har forcerats fram utan att en ordentlig konsekvensanalys har utförts och dessutom med vetskap om att tillräckligt många har krävt att en folkomröstning ska ske i frågan vilken nu också ska genomföras den 21 mars.

Annons

Annons

Vi som vill ha flygplatsen kvar har riktat skarp kritik på flera punkter på hur den här frågan har beretts, eller rättare sagt bristen på beredning. Det har redan nu visat sig att våra farhågor om brister i beredningen blivit besannade på en av mest basala punkterna. Nämligen att den juridiska genomlysningen, nyss utförd av en advokatbyrå, underkänner kommunalrådens bedömning av tidsperspektivet när en avveckling ska kunna vara slutförd, som enligt fullmäktigebeslutet ska vara den 31 december 2022.

Om kommunalråden hade bemödat sig om en mera grundläggande analys innan man ens lade fram förslaget om en nedläggning av flygplatsen hade man inte bara fått reda på att tidsplanen var orealistisk utan också mycket mera. Bland annat frågan om hur stora kostnader vi skattebetalare ska belastas med för att man lägger ner en värdefull och väl fungerande infrastruktur för staden och regionen.

Som skattebetalare är jag nog inte ensam om oviljan att betala en ospecificerad kostnad för att staden och regionen får en sämre krisberedskap, ett dränerat totalförvar, förlorar över 200 arbetstillfällen och inte minst blir av med möjligheten för regionernas (inklusive Region Västmanland) beställda nya ambulansflygplan att landa i vårt län.

Inför folkomröstningen den 21 mars kräver vi som vill bevara och utveckla Västerås flygplats att ni, det vill säga kommunalråden Jansson, Brandberg och Lindgren, berättar för oss väljare och skattebetalare till vilket ändamål flygplatsmarken och byggnaderna där ska användas efter den nedläggning ni vill genomföra? 

Hans Johnson

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan