Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Vi är västeråsare som tar ansvar för Västerås bästa

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Jan Ernheimer

Annons

Replik på inlägget "Frågor till ordförande i Stoppa miljonrullningen till Västerås flygplats", VLT den 20 januari.

Det är rörande att Henrik Boresäter, ordförande för Hässlö flygförening och boende i Täby kommun är så engagerad i hur Västerås kommun använder sina pengar. Jag hoppas att han har samma brinnande intresse för sin egen hemkommuns ekonomi.

Annons

Boresäter tar upp flera intressanta och viktiga verksamhetsområden och projekt inom Västerås stads koncern.

Gemensamt för alla är att det är många västeråsare som har eller kommer att ha nytta och glädje av dem. Gemensamt är också att de omfattar många miljoner och att det är mycket viktigt att alltid ifrågasätta om skattebetalarnas pengar används på bästa sätt och göra granskningar, uppföljningar och sätta in åtgärder om inte budget följs. Det är något som görs ständigt i en kommunal verksamhet.

Annons

Politik är att vilja och välja. Att göra prioriteringar utifrån den budget som finns.

Att fortsätta subventionera en flygplatsverksamhet som år efter år inte kan hålla budget, trots insatser, där prognoserna visar att underskotten bara kommer att öka, och som få västeråsare har glädje eller nytta av är för mig och oss i kampanjen Stoppa miljonrullningen till Västerås flygplats inte rätt prioritering. De pengarna som varje år går till att täcka underskotten behövs bättre inom till exempel Västerås äldreomsorg.

Att fortsätta subventionera en flygplatsverksamhet som få västeråsare använder sig av och som dessutom bidrar till utsläpp av klimatpåverkande växthusgaser är inte försvarbart när vi har tio år på oss att vända trenden med den katastrofala globala uppvärmningen som pågår. Omställningen behövs nu, inte sen.

För den lilla del samhällsflyg som sker från Västerås flygplats finns fullgoda alternativ inom rimligt avstånd.

Jo, vi tar ansvar, för Västerås kommuns totala ekonomi, för välfärden, för klimatet. Frågan är vilka bevekelsegrunder Henrik Boresäter, som är skattebetalare i Täby kommun, har för sitt engagemang för hur Västerås ska använda sina pengar.

Carin Lidman

Ordförande föreningen Stoppa miljonrullningen till Västerås flygplats

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Till toppen av sidan