Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Carin Lidman – informera dig bättre

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Arkivbild

Annons

Kommentar till Carin Lidmans inlägg "Vi är västeråsare som tar ansvar för Västerås bästa", VLT den 23 januari.

Du ger dig på Henrik Boresäter för att han bor i Täby. Jag citerar dig: ”Vilka bevekelsegrunder Henrik Boresäter, som är skattebetalare i Täby kommun, har för sitt engagemang i hur Västerås ska använda sina pengar?". Om du hade informerat dig så hade du vetat att Henrik är vald som ordförande i Hässlö Flygförening som har cirka 640 medlemmar och är en av de största flygklubbarna i hela norra Europa. Henrik har flyttat sitt flygintresse till Västerås då Bromma är stängt för allmänflyg och fälten Tullinge och Barkarby är utplånade. För Carin Lidman är det tydligen förskräckligt att han sköter sitt uppdrag. Kan det vara så att de som inte bor i Västerås inte får driva någon verksamhet eller ha något uppdrag här?

Annons

Annons

Medlemmarna betalar halva lönen till en person med AMS-stöd. Sen har föreningen tagit in fem studerande västeråsungdomar. De hjälper till där det behövs och medlemmarna bättrar på deras ekonomi. Obs, helt inom lagens råmärken. Det krävs mycket oavlönat arbete för ordföranden för att hålla allt igång från dag till dag. Men för kommunalrådet Carin Lidman (S) är förstås Henriks insats av noll och intet värde då han bor i Täby.

Låt mig vända på steken. Carin, får någon som bor i Täby vara med i din ”flygplats-bort förening”? Berätta. Vad är du mest rädd för, Henrik själv eller de argument han framför? Carin, varför inte besöka Hässlö Flygförening och som omväxling informera dig. Det är säkert en stor glädje för Henrik Boresäter att få visa dig runt.

I samma artikel kommer du med en grov felaktighet. Jag drar mig inte för att kalla det lögn: Du proklamerar: "För samhällsflyg som sker från Västerås finns fullgoda alternativ inom rimliga avstånd". I vårt land är det bara Västerås och Halmstad som har så nära mellan en allvädersflygplats och ett högt kvalificerat sjukhus.

Vidare: Vart ska en helikopter som inte kan landa i otjänligt väder utanför sjukhuset ta vägen om du lyckats få bort flygledning och all nödvändig utrustning på flygfältet? Tydligen är det likgiltigt för Carin Lidman och hennes förening "Stoppa miljonrullningen", om svårt sjuk eller svårt skadad överlever eller inte.

Per Andrén

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan