Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Lokalerna på flygplatsen blir tomma?!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Arkivbild

Annons

Den politiska majoriteten har tagit beslut om att lägga ner flygplatsbolaget, ett beslut som betyder att all verksamhet inom flygplatsområdet måste avslutas.  I samband med denna nedläggning som enligt majoriteten ska rädda Västerås ekonomi så blir en effekt att lokaler töms då dessa hyresgäster varken kan eller får fortsätta bedriva verksamhet på området då alla tillstånd är borta. 

Annons

Annons

Hur har majoriteten kalkylerat med detta hyresbortfall?  I dag genererar dessa rörelser hyresintäkter om dryga 30 miljoner kronor per år, av dessa är mer än hälften direkt anknutna till flyget. Det betyder att Västerås kommun tappar minst 15 miljoner kronor per år, och en sådan effekt är svår om inte omöjlig att bromsa eller rent av vända. 

Jag tycker den här nedläggningen börjar likna en riktigt stor förlustaffär för Västerås kommun, alla invånare och hela regionen, skrämmande vilken pengaförstörelse. 15-20 miljoner kronor som flygplatsbolaget går i förlust ska ni alltså kompensera med andra förluster såsom, nedläggning av flygplatsbolaget, kostnad 100 miljoner kr? Sanering 500-3000 miljoner kronor, förlust av 250 arbetstillfällen direkt knutna till flygplatsen, förlust av hyresintäkter om 15 miljoner kr/år, och dess förluster ska alltså ersätta 75 nya undersköterskor?

Ursäkta om jag har svårt med matten, men jag får inte ihop kalkylerna alls. Vakna politiker i Västerås, kliv ödmjukt åt sidan och låt proffs styra och ta över flygplatsbolaget under en prövotid, om det fungerar så har alla vunnit, om det inte fungerar så har det under perioden funnits tid att avveckla på ett kontrollerat sätt, med både planer och backup.

Annons

Öppna också upp för delägare eller en ren försäljning.

Har inga personliga vendettor

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan