Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Jag vägrar köpa "grisen i säcken"

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Jan Ernheimer

Annons

Kommentar till inlägget ”Lokalerna på flygplatsen blir tomma” av signaturen ”Har inga personliga vendettor” på vlt.se februari 7.

Så länge som Ja-sidan vägrar att tala om vad man tänker göra med flygplatsen om Nya Västerås Flygplats AB avvecklas kommer jag att rösta Nej till avveckling.

Annons

Annons

Det enda som har hörts var ett uttalande från Jesper Brandberg att man kan behålla flygplatsen även om Flygplatsbolaget avvecklas. Frågan är bara vilken verksamhet Brandberg har tänkt sig att det ska bedrivas på flygplatsen. Eftersom alla tillstånd till flygverksamheten ligger i Flygplatsbolaget så innebär en avveckling av Flygplatsbolaget att tillstånden dras tillbaka och alltså ingen mera flygverksamhet där.

Dessutom är det fullt möjligt att i framtiden ta nytt beslut om avveckling om man stoppar planerna nu. Om man däremot avvecklar Flygplatsbolaget nu så blir det mycket svårt och kostsamt att återstarta det.

Dessutom har Ja-sidan mig veterligen aldrig kommenterat siffrorna som nämnts om kostnaderna för rivning och sanering av flygplatsområdet beroende på vad man anser att området ska användas till.

Så ett Ja verkar väldigt mycket som att man köper "grisen i säcken", man vet inte vad man får. Ett Nej däremot betyder att man vet vad man har och vad som kan förväntas i framtiden.

Torbjörn Einarsson

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan