Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Vi glömmer aldrig Alliansens knivhugg i ryggen på pensionärerna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Replik på ”Bussens” insändare ”Historien upprepar sig”, vlt.se den 7 februari.

Tänk att det finns någon som minns effekterna av Alliansens djupt orättvisa och kontraproduktiva jobbskatteavdrag, tack ”Bussen”.

Det var införandet av Alliansens jobbskatteavdrag 2007, som i ett slag ändrade synen på oss pensionärer. Från tidigare hårt arbetande medborgare – till att bli uthängda som bidragstagare och parasiter. Vi hade varit värda ett bättre öde.

Annons

Annons

Om man i stället hade valt jobbskatteavdrag för både de som har jobbat och de som jobbar – hade sysselsättningseffekterna blivit mycket bättre. Det är ju vi pensionärer som behöver hjälp.

Hörde nyss en politiker på P1 som nämnde jobbskatteavdraget, och som enligt hans mening ”i varje fall var jobbskapande” – och jag höll på att gå i taket.

Fredrik Reinfeld meddelade inför valet 2010, att jobbskatteavdraget lett till omkring 130 000 nya jobb. Men det var så felaktigt att finansminister Anders Borg var tvungen att gå in och korrigera uppgiften – att det snarare rörde sig om cirka 11 000 jobb – även det sannolikt i överkanten.

Men om vi tar det, så skulle ett jobbskatteavdrag på cirka 100 miljarder, ha lett till 11 000 jobb. Det ger en skattesänkning på runt 10 miljoner kronor per jobb – från en regering vars adelsmärke anses vara att kunna hantera pengar. Jag är väl inte så där överdrivet imponerad.

Därför blir man så bedrövad när även dagens Moderater är inne på samma linjen – är man fullständigt tondöv? Och sossarnas utfästelser att ta bort pensionärsskatten – du milde tid.

boggy

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Till toppen av sidan