Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Vad ska hända med marken, Jansson?

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Tony Persson

Annons

Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet har gemensamt drivit igenom beslutet att lägga ner Västerås flygplats. Förhoppningsvis kan folkomröstningen den 21 mars ändra på det – om tillräckligt många röstar och röstar nej till nedläggning.

Men inför omröstningen förtjänar väljarna att få tydliga besked – inte minst från partierna som drev igenom nedläggningsbeslutet. Vad ska hända med marken efter en eventuell nedläggning? Inga tydliga, gemensamma svar från de ansvariga politikerna finns. De saknar uppenbarligen en plan för Västerås framtida utveckling.

Annons

Annons

Liberalerna har uttalat att de vill ha en flygplats även fortsättningsvis – men de låtsas inte om det faktum att alla tillstånd som man måste ha för att kunna driva en flygplats finns i det bolag som Liberalerna vill lägga ner. Det vill säga, Liberalernas naiva förhoppning faller platt till marken. Den störtdyker till och med.

Miljöpartiets företrädare har å sin sida pratat betydligt mer om att de vill se ett bostadsområde på flygplatsen. Men inga kalkyler för vad en eventuell sanering skulle kosta finns framtagna. Vi vet bara att det skulle bli dyrt. Extremt dyrt. Nedläggningspartierna har kallat flygplatsen för ”miljonrullning”. Men ska man sanera marken från flygvapentiden så snackar vi förmodligen inte bara miljonrullning utan också miljardrullning.

Från Socialdemokraterna är det tyst om vad man vill göra med marken. Pinsamt tyst eftersom Socialdemokraterna än så länge är Västerås största parti och Staffan Jansson (S) har posten som kommunstyrelsens ordförande. Nog borde väl kommunens mäktigaste man kunna ge besked om vad han vill göra med marken om flygplatsen läggs ner? Väljarna förtjänar svar på en av de viktigaste frågorna inför folkomröstningen den 21 mars.

Eleonore Lundkvist (M)

ordförande Västeråsmoderaterna

Anmäl text- och faktafel

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan