Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Liberalerna håller sig alltid till sanning och fakta

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Annons

Replik på inlägget "Sanslöst vilseledande", VLT den 20 februari.

Hans Johnson påstår att Liberalernas broschyr om flygplatsomröstningen är vilseledande. Broschyren innehåller exempel på vad kommunen skulle kunna använda flygplatsbolagets underskott till. Det står inte, som Johnson påstår, att underskottet skulle räcka till ”50 lärare och 50 socialsekreterare”. Här fabricerar Johnson citat av text som inte finns. Exempellistan ska naturligtvis läsas som att underskottet skulle räcka till 50 lärare eller 50 socialsekreterare. Vi har aldrig skrivit ett ord om några ”310 medarbetare”. Här är det Johnson som fabulerar. Vi beklagar att VLT inte lät oss svara direkt, i samma tidningsutgåva, på Johnsons lögner.

Annons

Annons

Liberalerna håller sig alltid till sanning och fakta – till skillnad från vissa flygplatskramare av Johnsons typ.

En annan ofta upprepad lögn från Johnsons sida i VLT de senaste månaderna är att flygplatsbolagets underskott inte drabbar kommunens driftbudget. Johnson försöker kontinuerligt lura västeråsarna att eftersom flygplatsbolagets underskott täcks av överskott i andra bolag, inom den kommunala bolagskoncernen, så drabbas inte kommunens driftbudget.

Sanningen är den motsatta. De kommunala bolagens totala resultat, alla överskott minus alla eventuella underskott, är självklart ägarens egendom och möjlig att dela ut. Utdelning sker varje år sedan lång tid tillbaka. Utdelningarna från bolagen är en stor pluspost i kommunens löpande driftbudget, vilket alla insatta vet.

Om flygplatsbolagets underskott upphörde så skulle den totala utdelningen från den kommunala bolagskoncernen givetvis kunna höjas. Och driftbudgeten därmed öka. Det är beklämmande att Johnson fortsätter att månad efter månad sprida uppenbara lögner kring detta lätt kontrollerbara faktum.

Jesper Brandberg (L)

gruppledare

Anna Lundberg (L)

ordförande L Västerås

Erik Ödmansson (L)

ledamot flygplatsbolagets styrelse

Henrik Östman (L)

ledamot flygplatsbolagets styrelse

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan