Annons

Annons

Annons

Jaktbrottshärvan i Västmanland

Dramatisk inledning på rättegången mot Karl Hedin: ”Jättebesviken”

Efter en drygt två år lång rättsprocess startade huvudförhandlingen mot företagsledaren Karl Hedin på måndagen. Den åtalade kvinnan kunde inte närvara på grund av hälsoskäl men rätten beslutade ändå att inleda förhandlingen enligt planen. ”Jag har sett fram emot att rättegången ska bli av. Vi vet inte vad som kommer hända nu”, säger Hedin.

Text

Karl Hedin (till vänster) anländer till tingsrätten med sitt följe på måndagsmorgonen. Till höger: Per-Erik Perssons försvarsadvokat Thomas Martinson.

Bild: Tony Persson

Annons

Såväl Hedin-supporters som jaktmotståndare, samt en stor skara journalister samlades utanför tingsrätten inför dem omtalade jaktbrottsrättegången på måndagsmorgonen. Några personer iklädda Hedin-kepsar hade slagit sig ned i campingstolar utanför rätten för att visa sitt stöd för företagsledaren. Många hälsade på Karl Hedin när han anlände till rätten – och en person tog till och med av sig mössan när Hedin gick förbi. En annan grupp människor skyltade med budskap som ”Stoppa jakten” och ”Låt vargen leva”.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan