Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Per Andrén, här får du svar på ställda frågor

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Jan Ernheimer

Annons

Svar på inlägget "Carin Lidman – svara på ställda frågor", VLT den 17 februari.

Per Andren vill i VLT ha svar av mig på ett antal frågor, som han menar att jag tidigare undvikit att svara på. Jag ska därför här försöka bättra mig och svara på varje fråga han ställer i sitt senaste inlägg.

Får jag som född, uppväxt och bor och betalar skatt i Västerås ha samma åsikter/frågor som Henrik Boresäter?

Svar: Ja för mig får du det, vi lever i ett land där det råder yttrandefrihet. Alla har rätt till sin egen åsikt, även du Per (och Henrik med förstås).

Eller är det något som du förbjuder mig då jag känner Henrik?

Annons

Svar: Nej, alla har rätt att säga vad de tycker och tänker, så länge det inte är lagbrott. Sen har jag som person inte rätt att förbjuda någon i någon fråga. Kommunen är inte en lagstiftande församling.

Annons

Får den som bor i Täby vara med i din flygplatsenbort-förening?

Svar: Alla som vill stoppa miljonrullningen till Västerås flygplats är välkomna som medlemmar i föreningen. Enklast är att gå in på vår hemsida eller face-booksida och klicka på länken och sen betala medlemsavgiften.

Vad är du mest rädd för? Henrik Boresäter eller de synpunkter han framför?

Svar: Jag är varken rädd för honom eller för de synpunkter han framför.

Vart ska helikopter ta vägen som på grund av otjänligt väder inte kan gå ned i vid sjukhuset om du lyckats få bor alla nödvändig utrustning och alla nödvändiga funktioner på Hässlö?

Svar: Här hänvisar jag till Hans Jansson, regionråd: ”I Uppsala och på andra håll i landet har man uppgraderat helikopterlandningsplatser vid sjukhus med instrumentflygning. Att göra detta i Västerås i samband med byggandet av det nya akutsjukhuset som en engångsinvestering, ska ställa mot ett långvarigt ekonomiskt åtagande i en kostsam flygplats.”

Ska vi som bor i Västerås ha någon tilltro till er som sitter på majoriteten i Stadshuset?

Svar: Du refererar till en överenskommelse som partiernas gruppledare gjorde inför kommunfullmäktigesammanträdet i april 2020 om att hålla nere antalet ärenden. Det har inte gjorts någon sådan överenskommelse inför de följande sammanträdena. Hur det står till med tilltron avgör väljarna vid nästa ordinarie val. Den som har synpunkter på hur Västerås ska styras, rekommenderar jag att engagera sig i ett politiskt parti och kandidera till nästa allmänna val.

Carin Lidman

Ordförande i föreningen Stoppa miljonrullningen till Västerås flygplats

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Till toppen av sidan