Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västerås

Till minne – Staffan Anger

Annons

Under sina åtta år som moderat riksdagsledamot var Staffan en kraftfull röst för näringslivets villkor. Med uppdrag bland annat i näringsutskott och finansutskott.

Glatt humör och kraft präglade Staffans gärning som förtroendevald både i majoritet och i opposition. Det blev imponerande närmare fyrtio år i kommunfullmäktige. En slagkraftig retoriker i kommunfullmäktigedebatten. Han var en av få som lyckades hinna med både lokala och riksdagsuppdrag.

Annons

Annons

Under sina år som moderat förtroendevald i Västerås blev det många olika uppdrag. Mälarenergis styrelse var ett uppdrag som han brann för och där han var ordförande. Även i Mälarhamnars styrelse satt han under många år och drev frågan både lokalt och i riksdagen för att få till nödvändig ombyggnad av slussen i Södertälje, som nu är verklighet. Han satt också fyra år i kommunstyrelsen fram till 2018, där han med kraft drev näringslivsfrågor.

Västmanland och Västerås stod i fokus under hans politiska gärning. Uppdraget i styrelsen för Mälardalens högskola har varit betydelsefullt och han gladdes åt att högskolan nu äntligen kan bli universitet.

Staffan Anger har haft många uppdrag inom moderaterna i Västerås bland annat som ordförande i Hamremoderaterna, där han alltid var ambassadör för moderata idéer.

Det goda föredömet lever vidare och han kommer att minnas som en tydlig profil i historieböckerna. Saknaden är oerhört stor med alla glada minnen (och det är många) går livet vidare. Med dessa minnesord går våra tankar till hustru Britt och alla barn och barnbarn.

Elisabeth Unell, Gruppledare (M) Västerås   

Lars Luttropp, Kommunalråd emeritus (M) KSO

Jessica Polfjärd, EU-parlamentariker (M)

                         

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy