Annons

Annons

Debatt
Debatt: Staffan Jansson: Alltid bästa möjliga möte

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Kommentar på inlägget "Ett gott ledarskap saknas" VLT den 15 mars.

Till att börja med vill jag slå fast att det aldrig är acceptabelt att någon blir utsatt för kränkande behandling, vare sig på sin arbetsplats, i familjen eller i övriga samhället. Som kommunstyrelsens ordförande tar jag självklart mycket allvarligt på frågor gällande brister i arbetsmiljön och tar avstånd från alla typer av kränkande behandling.

Alla anställda inom Västerås stad ska känna sig trygga med att gå till arbetet och känna att de har både sina kollegors, men också sina chefers förtroende. Det är viktigt att vi alla, inom politiken, både majoritet och opposition, anställda och chefer tar ansvar för och lever upp till stadens ledord ”alltid bästa möjliga möte”. Detta är ett arbete som aldrig kan vila.

Annons

Vi som organisation måste uppenbarligen se över hur vi på bästa sätt hanterar frågor när anställda upplever att de bemötts på ett sätt som inte är bra. Detta är ett delat ansvar mellan chefer, politiker och de fackliga organisationerna.

Annons

Upplever våra medarbetare att de utsätts för repressalier när kritik förs fram är detta allvarligt och något vi behöver gå till botten med. När kritik förs fram så bör den dock vara välgrundad och bygga på saklighet. Det är bara genom att vi uppmärksammas på fel och brister som vi kan agera för att åtgärda dessa.

Är det några som måste stå upp för öppenhet och transparens så är det vi som jobbar i offentlighetens tjänst, speciellt vi som är politiker och som erhåller medborgarnas förtroende.

Staffan Jansson (S)

kommunstyrelsens ordförande

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy