Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Kräver krafttag mot fuskande studenter

Roger Haddad (L) är besviken på regeringen som dröjer med åtgärder mot fusk på högskoleprovet. Han vill även skärpa straffen för studenter som fuskar under utbildningen.

Text

Anmäl text- och faktafel

Västeråsaren Roger Haddad är Liberalernas skolpolitiska talesperson samt vice ordförande i Utbildningsutskottet.

Bild: Arkivbild, Johan Järvestad

Riksdagsledamoten Roger Haddad, som är Liberalernas skolpolitiska talesperson och vice ordförande i Utbildningsutskottet, hade hoppats på skärpta straff för fusk på högskoleprovet redan i höst. Trots att frågan har utretts i flera år vill regeringen nu vänta med att lägga fram sin proposition.

Annons

Annons

Han pekar på de fall där ligor sålt information till deltagare under provtillfällen. Roger Haddad ser helst att det blir möjligt att kontrollera deltagarnas väskor för att se om de har otillåten utrustning med sig.

Den som blivit antagen på en utbildning ska mista sin plats om fusk konstateras. Roger Haddad tycker även att fuskande studenter ska kunna bli av med sina poäng.

Han tycker också att det behövs skärpta disciplinära åtgärder vid fusk under utbildningen. Om en student fuskar upprepade gånger ska den kunna stängas av helt från utbildningen. Idag är det bara möjligt att stänga av en student under en begränsad tid.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan