Annons

Annons

Annons

Ola Tedin

ledare liberalVästerås

Ola Tedin
Tedin: Ett inställt meet är också ett meet

Detta är en opinionstext.Tidningens hållning är oberoende liberal.

Spontancruizing i Västerås förra veckan.

Bild: Olle Strandberg

Annons

LEDARE. Ett inställt meet är också ett meet.

Västeråspolisens besked att inte ge tillstånd till årets Summer meet i Västerås är inkonsekvent och motsägelsefullt. Särskilt som arrangörerna vinnlagt sig om att genomföra det under coronasäkrade former.

Även om bilträffen under sin nuvarande form bara har några år på nacken, har en årlig träff med företrädelsevis amerikanska bilar av äldre modell i centrum anor tillbaks till 1980-talet. Att det nu ställs in för andra året i rad drabbar mängder av bilentusiaster från hela Norden, många även dem av äldre årsmodell. Förutom utställning och uppvisning av veteran- och USA-bilar har reservdelsmarknaden varit en viktig samlingspunkt för entusiasterna.

Annons

Annons

Men sådan är coronalogiken, vilket vi motvilligt tvingats att acceptera nu ända sedan förra våren. Avstånd och tvättade händer styr fortfarande våra liv.

Att träffen ställts in två år på rak blir därför extra trist, med tanke på att det den här gången gjorts utan några som helst coronaskäl – utan av ordningsdito. Polisen anser sig inte ha tillräckligt med resurser för att hantera allt förväntat stök.

På den punkten haltar polislogiken dock. För förra helgen uppstod en spontancruizing i Västerås, sannolikt inspirerat av det uteblivna Summer meet, som då egentligen bara var framflyttat till augusti. Det blev en hel del stök och fylla, ordningsmakten grep ett 60-tal fyllerister och skrev ut böter på löpande band.

Att nya spontana karavaner uppstår senare i sommar är därför inte helt osannolikt och polisen lär då lägga tid och resurser på att hålla ordning. Att det blir stök och fylleri är dock inte ledningen för Summer meets förskyllan.

Så eftersom Västerås lär få lite stök kring spontana raggarrundor under sommaren hade entusiasterna lika gärna fått samlas ute på Johannisberg.

Annons

Att äga och meka jänkebil är trots allt ingen ungdomsgrej. Det hör till de mognare generationerna att se charmen i att köra v-8:or som drar tre liter milen. Amerikanarentusiasterna är därför sannolikt till stora delar sedan månader tillbaka redan coronavaccinerade.

Nu får de tyvärr vänta i ytterligare ett år. Vilket är lika synd som onödigt.

Anmäl text- och faktafel

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan