Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Följ reglerna på gång- och cykelvägar

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Det börjar bli dags att påminna västeråsarna att gå på rätt sida på gång- och cykelvägarna i staden (även kallade för GC-vägar). Många fotgängare verkar tro att högerregeln gäller för alla, men så är det inte. Cyklister och andra fordon ska hålla till höger och fotgängare ska hålla vänster. Detta för att cyklisterna ska kunna passera smidigt mot mitten av vägen.

Annons

Detta är ingen hittepå-regel utan en faktisk regel från Transportstyrelsen. Utklipp från webbplatsen: "Gå om möjligt längst till vänster i din färdriktning, när du använder vägrenen, körbanan eller en gemensam gång- och cykelbana.”

Annons

Vänligen följ denna regel för att underlätta för alla på vägen och minska skador och adrenalinkickar när gångtrafikanter inte är uppmärksamma.

För oss cyklister gäller det även att inte cykla på vägar som endast är gångbana, exempelvis spåret utmed vattnet i Notuddsparken. Ta istället den asfalterade cykelvägen som går parallellt med spåret utmed de nybyggda husen.

Cyklist som kör (och går) korrekt

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy