Annons

Annons

Annons

Träningsmatch VIK Hockey – HV71

Toppmötet livesänds på VLT – VIK-experten om matchen: "De är jag mest spända på att se"

VLT sänder tre matcher med VIK Hockey under försäsongen.
Den första redan på torsdag när klubben ställs mot topptippade HV71.
– VIK har ruskigt fina profilvärvningar som kommer hem, säger VLT:s sportreporter Rasmus Ellvin.

Text

Anmäl text- och faktafel

Bild: Privat, Svante Störlinge

Efter en sommar fylld av sol och bad är det äntligen dags för hockeysäsongen att starta på allvar. VIK Hockey och HV71 spelar sin första matchen för säsongen på torsdag, då det är två tilltänkta topplag som möts.

HV71 degraderades från SHL under våren och kommer att spela i Hockeyallsvenskan säsongen 2021/2022. Laget är till stora delar utbytt, och många starka värvningar har gjorts.

Annons

Den heta matchen sänds live på VLT, med sändningsstart 17.40. I sändningen kommer VLT-sportens egen reporter Svante Störlinge medverka, precis som Sportexpressens Johanna Dahlén, Adam Johansson och Johan Svensson.

Annons

En matig produktion väntas, i klass med en studiosänd match i Hockeyallsvenskan och det kommer bli fokus på både HV71 och VIK Hockey under hela sändningen.

VLT-sportens reporter Rasmus Ellvin ser fram emot säsongens första match, och är naturligtvis glad över att VLT sänder den. Det är två tilltänkta

Vilka är dina största förväntningar på säsongens första match?

– Att de förväntningar som byggts upp under våren, med stor VIK-satsning, nu ska börja ge utdelning på isen och att man får nya förutsättningar för sina vidare spekulationer inför säsongen. Och att publiken så sakteliga börjar återvända, det blir en helt annan grej än det vi upplevt senaste 1,5 åren.

Simon Öneruds HV71 ställs mot VIK Hockey med sändningsstart 17.40 på torsdagskvällen. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Daniel Gunnarsson är en av många starka VIK-förvärv inför säsongen. Foto: Jimmy Gerdin/vik.se

Bild: Privat

Hur ser du på att VIK direkt ställs mot favorittippade HV71?

– Sjukt häftigt måste man väl ändå säga. Kanske kan det redan nu börja byggas en rivalitet mellan två av de klubbar som med största sannolikhet kommer att finnas med där i toppen när Hockeyallsvenskan ska summeras om ett halvår. Det kommer dras slutsatser kring bägge lagen redan efter torsdagens möte.

Annons

Annons

Vilka av de nya spelarna i VIK har du störst förväntningar på?

– Det är en väldigt bra fråga. Visst, Daniel Gunnarsson och Johan Gustafsson är ruskigt fina profilvärvningar som kommer ”hem”. Men jag är nog ändå mest spänd på att se spelare som tidigare inte visat upp sig inom svensk hockey. Hur bra är egentligen österrikaren Alexander Rauchenwald och amerikanen Logan Roe? Det är jag nyfiken på.

Hur bra är Logan Roe? Svaret på den frågan vill VLT-sportens reporter Rasmus Ellvin ha på torsdag.

Bild: Svante Störlinge

FAKTA: Här är alla matcher vi sänder med VIK Hockey

12/8: VIK–HV71

9/9: BIK Karlskoga–VIK

16/9: VIK–Södertälje SK

Så gör du för att se matcherna!

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Matcherna ingår i din prenumeration! Genom att logga in på vlt.se får du tillgång till alla matcher vi livesänder samt alla plusmärkta artiklar på våra sajter. Vill du bli prenumerant, blir du det här.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan