Annons

Annons

Annons

Skidskytte

VLT livesänder när stjärnorna gör upp – följ OS-hoppen här: "Otroligt stort"

Till helgen är det dags för några av de bästa skidskyttarna att göra upp på rullskidor i Sollefteå.
Nu står det klart att den fullmatade rullskidskyttefesten livesänds av VLT.
– De svenska skidskyttestjärnorna engagerar verkligen, säger Mattias Wallström livesportansvarig på Bonnier News Local där VLT ingår.

Text

Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg är två av stjärnorna som jagar SM-medaljer i Sollefteå till helgen – en tävling som sänds live på VLT.

Bild: Lars Dafgård

Annons

Till helgen är det dags för rullskidskytte-SM på Hallstaberget i Sollefteå. En tävling VLT kommer att bevaka på nära håll. Den som inte kan se dramatiken på plats – har möjlighet att uppleva den genom livesändningen på VLT. Detta är en del av en större satsning av livesänd skidskytte under säsongen, som alltså börjar med rullskidskytte-SM i Sollefteå.

De svenska världsstjärnorna är på plats i form av bland andra Hanna Öberg, Stina Nilsson, Martin Pounsiluoma och Sebastian Samuelsson.

Sedan tidigare har Sollefteåklubbens I21-ordförandee Hans Nauclér sagt att han hoppas på en tv-sändningen av tävlingen, och så blir det.

– Självklart är vi glada över att vi fått det här uppdraget att arrangera SM. Det är ett kvitto på att förbundet har ett gott öga till oss som arrangörer, sa klubbens ordförande, Hans Nauclér i en tidigare intervju.

Annons

Annons

Hanna Öberg är en av guldfavoriterna under skidskytte-SM i Sollefteå, en tävling som sänds live på VLT.

Bild: Lars Dafgård

Till vintern väntar OS i Peking, med anledning av detta ses skidskytte-SM på rullskidor som ett avstamp med OS i sikte. Resultaten från tävlingarna i Sollefteå kommer att ha betydelse när landslagsledningen senare under säsongen tar ut lagen till världscupen och Ibu-cupen.

– De svenska skidskyttestjärnorna engagerar verkligen svenska folket och intresset att både läsa om dem och se dem är otroligt stort. Därför känns det superhäftigt att vi kan sända tävlingen hos VLT, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News Local.

Sändningstiderna i Sollefteå:

Fredag - sändningsstart 15.15 

Rullskidor, ej skidskytte. Två tävlingsklasser, herrar och damer senior. Avslutas omkring 17.00 med segerintervjuer.

Lördag - sändningsstart 08.15 

Första start 08:30, därefter nya tävlingsklasser kontinuerligt. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:30, 10:40, 12:00, 13:30 & 15:00. Efter varje tävlingsklass genomförs segerintervjuer.

Söndag – sändningsstart 08.15

Första start 08:30 därefter nya tävlingsklasser med jämna mellanrum. Starttider för hela dagen: 08:30, 09:50, 11:30, 13:10 & 14:55. Efter varje tävlingsklass är klar genomförs segerintervjuer.

Annons

SM i rullskidskytte sänds live här, fredag – söndag.

Annons

Så gör du för att se livesändningarna:

Som prenumerant hos oss behöver du inte betala något för att se våra tv-sändningar. Sändningarna ingår i din prenumeration!

Genom att logga in på VLT får du tillgång till alla våra livesändningar och alla plusmärkta artiklar på våra sajter.

Vill du bli prenumerant hos VLT, blir du det här.

OS-hoppet Hanna Öberg tävlar på SM i Sollefteå under helgen – en tävling som sänds live på VLT.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan