Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Bristande intresse för ny teknik i sjukvården

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Anders Brage

Annons

Regionstyrets bristande intresse för ny teknik och kunskap i sjukvården kommer leda till att patienter och medarbetare väljer bort de västmanländska sjukhusen i framtiden.

Snart är lokalerna för nya sjukhusbyggnaden i Västerås färdigplanerade, men ännu finns inget svar från regionstyret på hur de ser på kommande placering av lokaler för innovation, forskning och studier på sjukhusområdet i Västerås. Det vill säga de har inte svarat på de förslag KD lämnade i en motion för två år sedan.

Annons

Annons

Under förra året fanns långt gångna planer på att öka antalet operationer i Köping, för att beta av de långa operationsköerna, inte minst inom ortopedi.

Ska man lyckas med något sådant måste även innovations- och forskningskedjan vara på plats. Det vill säga rutiner för hur man i samarbete med näringsliv, akademi och patienter kan prova och utvärdera nya metoder och produkter. Annars kommer personal och patienter välja annat sjukhus. Vårt förslag är att bygga upp just en sådan verksamhet vid Köpings sjukhus, även detta föreslog vi för två år sedan, men intresset är så lågt hos regionstyret (S, L, C) att de inte ens behandlat motionen.

Kristdemokraterna anser att kunskapsverksamheten måste ha en central placering för att sjukvården i Västmanland ska klara av att i jämförelse med andra sjukhus hålla tillräckligt hög nivå. Det är bråttom nu.

Malin Gabrielsson (KD)

Regionråd i opposition 

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan