Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Människor är inte gods, man gör inte så här

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: TT

Annons

Äldreboendet på Gotlandsgatan ska ju läggas ner i vinter och jag skulle vilja få svar från ansvariga varför.

Som jag förstår så handlar det om avtal som inte går att förlänga, men jag vill ha ett mer specifikt svar. Det är bara några år gammalt och mycket fint för både de äldre och personal. Det ska inte rivas, man ska bara flytta verksamheten till ett boende som man håller på att bygga.

Annons

Annons

Vilken verksamhet ska bedrivas på Gotlandsgatan?

Det här är kanske småsaker för de inblandade tjänstemänniskorna, men djupt oroande för oss som drabbas. Det är dementa äldre, trygghet i miljö med personal är allt för dem. Vid flytt i så hög ålder kommer flera att avlida, det vet man, de klarar inte så stora omställningar, dessutom får inte personalen följe med.

Varför gör ni så här?

Man flyttar bara äldre i absoluta nödfall, inte på grund av avtal som gått ut. Det måste gå att åtgärda.

Vad gör vi anhöriga för att detta aldrig ska hända igen? Ska vi vara med och skriva avtal, köpa upp fastigheten själva? Detta fick vi inte veta då våran anhöriga flyttade in i år ...

Människor är inte gods, man gör inte så här ...

Och till er som läser detta, engagera er i vad som händer, låt inte bara beslut tas över era huvuden som drabbar folk nära er.

Och till er som klubbar dylika beslut, skaffa insikt och medkänsla, vi blir alla gamla en dag och har svårt att föra vår talan.

Angelique

Annons

Annons

Till toppen av sidan