Annons

Annons

Annons

Västerås

Erik Jersenius slutar på VLT – utgivaren: ”Varit mycket viktig”

VLT:s kulturredaktör Erik Jersenius lämnar tidningen efter fem år. Han går nu vidare till jobbet som kulturchef för Östgöta Correspondenten och Norrköpings tidningar.

Text

Erik Jersenius.

Bild: Maria Björkman

Annons

Anmäl text- och faktafel

Erik Jersenius, 36, började på VLT 2016 och har sedan dess självständigt ansvarat för tidningens kulturbevakning.

– Just den stora friheten jag har haft har gjort att andra redaktioner runt om i landet lagt märke till mitt arbete och intresserat sig för VLT:s kultursidor. Nu fick jag till slut ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till, att få återvända till mina hemtrakter i Östergötland och bli kulturchef för Corren och Norrköpings Tidningar med en egen redaktion att leda. Det är en stor sak för mig både personligen och professionellt.

Erik Jersenius berättar att det varit och är en stor utmaning att bevaka kulturlivet i Västerås.

Annons

– Det är ett väldigt stort område, med många kreativa människor och eldsjälar. Här finns både starka institutioner och stöttepelare för kulturlivet, som Sinfoniettan, teatern, Konstmuseet, men också föreningsbaserade kulturaktörer och fristående teatrar, som 4:e teatern exempelvis. Jag har haft flera fina samarbeten med kulturlivet i Västerås. Under flera års tid har jag visat filmer på kvalitetsbiografen Elektra och jag har också intervjuat författare för publik på årliga Västerås Litteraturfestival på Stadsbiblioteket. Jag har också bevakat aktiva amatörer. Här finns alla lager vilket gör att det är en dynamisk miljö och utmaningen är att skildra och bevaka dem alla på ett bra sätt.

Annons

Erik Jersenius säger att han har fått mycket uppmuntran av läsare som ringt, mejlat och kommit fram på stan.

– Det är stort och roligt. Jag har i alla sammanhang tagits emot på ett väldigt schysst och hjälpsamt vis. Om det har varit debatter som jag varit inblandad i där det blivit starka känslor och meningsutbyten har det ändå funnits en respektfull ton.

Erik Jersenius.

Bild: Jakob Svärd

– När jag kom till VLT för fem år sedan saknade tidningen en kulturredaktör. Därför värvade jag Erik Jersenius och vi har arbetat ihop sedan dess. Erik har varit mycket viktig både för VLT och Västmanlands kulturliv, säger Daniel Nordström chefredaktör och utgivare.

Annons

Daniel Nordström och Erik Jersenius.

– Jag gratulerar Eriks nya arbetsgivare och Erik själv till det nya jobbet. Nu inleder vi arbetet med rekryteringen av hans efterträdare.

Bild: Maria Björkman

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan