Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Debatt: Vems ärenden går M och KD?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: TT

Annons

Få västeråsare har väl missat den massiva kritik som äldreboendet Trumslagarbacken fått utstå. Nu har Trumslagarbacken åter blivit aktuell. Om avtalet om drift av Trumslagarbacken skulle förlängas var ett ärende på senaste sammanträdet med äldrenämnden.

Arbetsutskottet (AU), som förbereder ärenden till nämnden var enig om att säga nej, även nämndens 2:e vice ordförande Anna Nordin (M) instämde i förslaget, att inte förlänga företaget Vardagas drift av Trumslagarbacken. Förslaget var i stället att omgående börja förbereda för en kvalitetsupphandling, där kvalitet och inte lägsta pris gäller.

Annons

Annons

Vi inom majoriteten, S, L, C och MP, blev minst sagt förvånade när företrädarna för Moderaterna och Kristdemokraterna plötsligt svängt och trots den massiva kritik boendet fått utstå ville förlänga avtalet med ytterligare två år.

Ändrade Moderaterna sig helt under tiden från arbetsutskottet fram till nämnden? Eller var det återigen direktiv från den moderata gruppledningen som låg bakom helomvändningen? Det finns skäl att fråga sig vems ärenden M och KD går. Är omsorgen om det enskilda företaget viktigare än omsorgen om de boende?

Bengt-Åke Nilsson (L)

Ordförande äldrenämnden

Jonas Cronert (S)

Vice ordförande äldrenämnden

Indi Persson (C)

Ledamot äldrenämnden

Caroline Närhi (MP)

Ersättare äldrenämnden

Annons

Annons

Till toppen av sidan