Annons

Annons

Annons

Insändare
Insändare: Varenda dag har varit en kamp

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Annons

Jag har haft ont i ryggen i flera år och de sista två åren har det förvärrats. Sommaren 2020 tog jag kontakt med vården eftersom jag då hade så ont att jag varken kunde sitta, stå eller gå. Extrema ryggsmärtor som stålar ner i höft, rumpa, ben och fötter. Jag har efter det sprungit hos läkaren med jämna mellanrum och flera gånger bett om magnetröntgen men bara blivit skickad till sjukgymnast och fått starka mediciner utskrivna.

Annons

Annons

Under ett läkarbesök fick jag veta att det handlade om en infektion i höften och vid ett annat fick jag höra en berättelse om doktorns gamla pappa som tidigare haft problem i ryggen men nu blivit bra.

Jag bytte läkare och fick efter några månader en remiss till magnetröntgen. Det visade sig att jag har diskbråck som klämmer på nerver och rot. Jag ska nu vänta några månader till på operation.

Jag är 34 år, ensamstående på heltid till två barn, bor på tredje våningen utan hiss, har tvättstuga i ett annat hus. Jag studerar dessutom och får knappt pengarna att gå runt eftersom jag inte kunnat jobba på något av mina tre extrajobb på 1,5 år, vilket innebär en stor ekonomisk förlust på många tusenlappar varje månad.

Varenda dag har varit en stor kamp. Jag har gjort allt jag kunnat för att bli tagen på allvar med ryggen och får nu veta att diskbråck helst ska opereras inom tre månader från debut för att kunna bli helt återställd. Hade jag kunnat skicka egenremiss hade jag gjort det för längesen men av någon anledning behöver man gå via familjeläkare, som inte tror mig.

Frustrerad gnällspik med ryggont

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan